Сватбеният ден е специален момент в живота на всяка жена, миг, предоставящ на едно пораснало момиче възможността да влезе в образа на принцесата от приказките.

Затова и всички дами искат той да бъде съвършен, а визията им да е ослепителна. Известната професионална фризьорка и гримьорка Боби Браун помага в изпълнението на това начинание, споделяйки своите съвети и виждания за макиажа на булките.

Ето ги и тях:

Винаги трябва да имате поне една проба на грима и прическата преди големия ден. Обсъдете с гримьора и фризьора как искате да изглеждате в деня на сватбата. Изслушайте предложенията им, за да постигнете най-добрата визия.

При избора на макиаж се водете от това какво отива на цвета на кожата и овала на лицето ви, а не от това какво е модерно.

Четете още: Страхотен първи сватбен танц (видео)

Купете си същия нюанс червило като това, което гримьорът ви ви е поставил, носете го в чантичката си и го нанасяйте по време на сватбения ден тогава, когато е необходимо.

Придайте си свежо излъчване чрез бледо розов руж, ако сте с по-мургава кожа, ружът трябва да бъде по-наситено розов.

Неутрални и кафяви цветове за устните могат да ви изиграят лоша шега за снимките. Ако сте свикнали да използвате тези цветове, поставете ги като основа, като върху тях сложите по-наситен розов тон.

Осветете кожата, намираща се под веждата със сенки с бял цвят за светлата кожа и тон ванилия – за по-тъмните.

Четете още: Основни сватбени тенденции за 2014

Спирала Waterproof (водоустойчива и за по-продължително действие) за сълзи и емоции през деня.

Сенките трябва да са светли и средно тъмни цветове. Избягвай много тъмните.

Използвайте фон дъо тен, за да изравните тена на лицето и деколтето. Лицето ви трябва да има същия тен като останалата част от тялото.

Четете още: 7 неща, които трябва да знаете по време на планирането на сватбата ви

Не използвайте грим със седефен нюанс, защото е по-нетраен и блести прекалено много при снимане.

Ако желаете екстравагантна прическа, сега е момента. Все пак първо помислите за нещо по-естествено като ниско прибрана коса. Важно е да бъдете себе си и да се чувствате удобно. Добре е да направите първата проба за прическа с булото или диадема, с които ще бъдете в сватбения ден.

Стресът от дните преди сватбата се отразява най-бързо на кожата. За да бъде лицето ви свежо, спете достатъчно часове и пийте много вода. Правенето на упражнения, разходките, ваната или масажът ще ви помогнат да се отпуснете.

Нека сега погледнем и това, което НЕ трябва да правите:

Почистване на лицето седмица преди сватбата.

Да се печете много на слънце. Едно зачервено лице или следи от бански ще бъдат смешни на снимките.

Ако в дните преди сватбата ви излезе пъпка, не я пипайте. Кожата ви ще се успокой, ако оставите проблемът да се разреши сам.

Да си подстрижете косата или да й смените драстично цвета през седмиците преди сватбата.