Чувствате се потънали в рутината и искате да смените малко обстановката?

Ние ви предлагаме да предприемете пътешествие до някоя близка страна в Европа, защото не ви трябват много пари или време за пътуване.

Ето няколко съвета от нас как сами да организирате евтина лятна почивка:

Намерете най-добрия самолетен билет

Не се оставяйте на случайността, защото реално можете да си намерите наистина евтини самолетни билети с минимални средства. Вече и вторият нискотарифен превозвач - Ryanair навлиза в България, така че финансите не са фактор.

Възползвайте се от Uber

В останалите европейски страни Uber е много популярно средство, като чрез приложението можете да намерите кола, която се намира близо до вас и да пътувате споделено. Парите са минимални, а това ви спестява от средствата за такси и автобусни билети.

Добре дошли в селцето без улици

Помислете за Couchsurfing, особено ако сте група

Сайтът Couchsurfing.com работи така - можете да си изберете домакин, който да ви приюти в дома си за няколко вечери в друга държава без пари. Също така можете и вие да станете домакин и да предложите място за спане на чужденец във вашия дом. Забавно е, а можете да се запознаете с невероятни хора, да чуете интересни истории и дори да си спечелите нов приятел!

Резервирайте билети за влак по-рано

Понеже имаме опит с пътуването в Италия, ще ви кажем: запазете си билети поне месец по-рано. Така можете да се възползвате от големи намаления и да си спестите понякога дори 50 процента от цената. Trenitalia могат да ви продадат билет за бърз влак понякога за по-малко от 20 евро в двете посоки, например от Венеция до Верона.

Яжте локални специалитети

Ако сте в Рим, яжте пица, ако сте в Испания - паеля, ако сте в Германия - вурст. Така ще спестите пари и ще усетите културата на страната такава, каквато е - представена от своя вкус за живота, подобно на опита на героинята в "Яж, моли се обичай".

Първо плаване за най-красивия гигант