Миенето

Избягвайте шампоаните оцветители, които след редовна употребва могат да направят косата ви да изглежда с неестествен цвят. Но използвайте дълбоко подхранващи продукти, за да омекотите твърдата бяла коса. За да избегнете прекаленото омазняване на корените, когато я подхранвате, обърнете внимание на продукти съдържащи витамин Е и цветни масла и билки. Един път в седмицата масажирайте скалпа с подхранващи продукти и завийте косата в кърпа и оставете да подейства около 5 минути, след това отмийте добре.

Четете още: Ефектен еквивалент на класическата плитка

Цвтна гама

Заложете на цвят на косата, който съчетава 2 или 3 подхождащи си нюанса на основният тон, за да освежите цвета. Така белите коси, ще се скрият по- лесно и няма да са толкова забележими. Изключение правят само червенокосите, които трябва да избягват нюансирането, за тях е по- добре да изберат близък до естественият им цвят боя.

Между визитите ви в салона за красота, можете да поддържата цвета си лесно, като боядисвате корените с един тон по- светъл цвят от желаният. Ако не прецените добре цвета и вземете по- тъмен от колкото ви е необходимо има опастност цялостно да потъмните косата си, така, че винаги избирайте по- светлата боя за коса.

Създайте илюзия

Ако прекалено дълго време не сте успели да се боядисате, то тогава придайте максимум обем в корените. Изсушете косата си отдолу нагоре със продукт за обем, или си сложете за няколко минути ролки, когато косата е почти изсушена.

Не отскубвайте побеляващите коси,защото това води до неприятно израстване на нови, които трудно могат да бъдат загладени.

Четете още: Най-горещите брюнетки в Холивуд