При балните прически модните тенденции са толкова важни, колкото и при абитуриентските рокли. Всяко момиче трябва да избере прическата си според индивидуалния си стил, фигура, предпочитания.

Всичко във външния вид трябва да е съобразено с цялостната визия за бала - роклята, обувките, бижутата, маникюра и естествено, прическата.

Пробна прическа:

Препоръчително е преди бала да направите пробна прическа, за да добиете представа как ще изглеждате и да сте спокойна, че сте се погрижила за всичко! Обсъдете с вашия фризьор, прическата, която си представяте, как искате да изглеждате. Изслушайте предложенията му, за да постигнете най-добрия резултат.

Смяна на цвета на косата за бала:

Ако се боядисвате, не го оставяйте за деня на бала. Тогава ще имате достатъчно задачки, за да губите ценно време. Направете боята два-три дни до седмица преди събитието – ако е направена от професионалист, боята ще е дълготрайна и няма опасности от измиване. Нашият съвет е да не правите опити за боя в домашни условия – резултатът може да не е това, което очаквате, а последиците да са трудно обратими.

Актуални прически за абитуриентските балове 2011

Отпуснатите и меките къдрици или пък изправени и бляскави кичури - това са тенденциите за абитуриентски бал 2011.

Ако искате по-стилна и официална визия –заложете на полу-повдигната коса или изнесена на една страна или изцяло прибрани в елегантен кок. Но всичко трябва да е внимателно съобразено с цялостната визия за бала - роклята, обувките, бижутата, маникюра и т.н.

Ако роклята ви е атрактивна, без деколте – открийте я, приберете косите в елегантна прическа с цел да не се получи претрупване на много елементи. Не е задължително прическата да е много пищна с камъни или цветя. Напротив – някои аксесоари не са подходящи за определени прически.

Как да направим косата си по-лъскава и блестяща за бала?

Бляскавите коси винаги привличат внимание и погледи, придават увереност и са извор на добро настроение. Чувствителни и слаби коси, боядисвани дълго във времето или естествени коси, изгубили своя блясък - всички те ще имат нужда от освежаване.

За да блеснете на бала с разкошно лъскава коса, тя трябва да е здрава и подхранена. Ако се боядисвате са подходящи подхранващите шампоани и маски, за да я поддържате в най-добрата й форма дори след многократното оцветяване.

Ако косата е чувствителна, суха, тънка – първо трябва да се подсили, за да възвърне хидратацията, еластичността и накрая блясъка си.

Предлагат се безброй продукти за грижа за косата- ампули, овлажняващи маски, леки грижи, подхранващи услуги, топящи се седефени млека, леки почистващи и подхранващи шампоани и т.н, вашият фризьор ще ви консултира за най-подходящ избор за вашата коса, съобразено с нуждите й . Косата ви ще грее от новия полъх, който сте й вдъхнали и ще блести очарователно.

А за дамите, които не се боядисват, но са изгубили блясъка, Катерина Нгуен (фризьор в салон Stephan) препоръчва невероятната десет минутна процедура - Гланц за коса. Това не само звучи апетитно, но и обгръща косата с невидим филм като я пази от външните агресии и придава изключителен и моментален блясък.

Най-важното е да се чувствате добре, спокойни и уверени. Това е вашият ден!