Кинозвездата, която е жител на Ню Орлиънс, беше гост на церемония по дипломирането на 200 гимназисти.

Пред възпитаниците на училището, над което е поела "шефство" след урагана Катрина през 2005 г., актрисата произнесе реч и отправи няколко препоръки към абитуриентите.

"Опитах се да си припомня своето дипломиране и се оказа - странна работа, - че не си спомням нищо. Тогава ми се струваше, че изглеждам добре, но като гледам снимките сега, всъщност не е било така. Не си спомням нищо друго, защото се притеснявах ужасно за бъдещето.

Така че спрете да се тревожите толкова. Паметта за определени случки ми изневерява, ако в онзи момент съм била притеснена. Вдигнете летвата. Някои хора биха искали да ви видят как се проваляте, но това не е ваш проблем, а техен. Нищо в живота не бива да се нарича "провал", просто понякога на нещата не им е писано да сработват както трябва".

Една от по-практичните препоръки, включени в изказването й, се отнася за начина, по който започва денят: "Всяка сутрин си пускайте силно музика, за да потанцувате, преди да излезете навън, това променя стойката, походката ви."

"Хапвайте всекидневно нещо зелено. Не си бъркайте в носа на публично място. Защо просто да не използваме салфетка или носна кърпичка? Когато човек, на когото му пука за вас, ви прегърне, отвръщайте на прегръдката. Ако някой не иска да играе с вас, няма проблем. Няма да се харесваме на всички, я!".

В заключение съветът на Сандра Бълок, който се отнася не само за абитуриентите от гимназията "Уорън Ийстън": "Потърсете онова, което ви носи радост в живота. Именно това ще си спомняте накрая, а не тревогите или несбъднатите планове."