Продължаваме да ви показваме съвети на водещи световни гримьори, които да ви помогнат да посрещнете пролетно-летните месеци с изкусителна визия и необходимото самочувствие.

Вижте първата част на материала ето ТУК!

Плътните вежди са лесен начин създадете, грабващ вниманието, грим. „Срешете веждите си с четка за вежди и изчистете грима си, за да видите как изглеждат веждите ви натурално” казва гримьорката на „Клиник” Джена Менард.

„Използвайки мек молив за вежди, оформете веждата си с по-тънката част на върха на молива. После вземете плоския край на молива и запълнете веждата с къси тънки линийки. Завършете като поставите блестящ маркер под костта на веждата, за да добавите яркост и за да я повдигнете.

Четете още: Звездите преди и след фотошоп

За кожа, която има много нюанси, нито е матова, нито светла, гримьорът на звездите Трай Йенсен използва изсветлител преди основата. „Харесва ми блясъкът да изглежда по-истински, да идва от вътре” казва той.

„Само с основа кожата може да започне да изглежда тъмна или матова, докато напредва денят. Имайки изсветлителя отдолу, получаваме така желания блясък.” Вземете вашият любим изсветлител, ако мислите като нас той ще е Yves Saint Laurent Touche Éclat, и изсветлявайте, после продължете с основата, за да имате сияйно покритие.

Четете още: Техники за перфектно нанасяне на фон дьо тен

Истината е, че лекият бронзов блясък е винаги на мода, независимо от сезона. Но за да изглежда добре и ефектно, той трябва да бъде правилно нанесен по лицето. На помощ в това начинание идва звездната гримьорка Карминди, която съветва да нанасяте бронзанта по слепоочията, надолу по страните на лицето и точно под скулите, с движения във формата на буквата "С".

"Дръжте бронзовия блясък надалеч от центъра на лицето, защото прекалено много бронзант в тази област ще състари визуално".

На всички ни се случва понякога да изглеждаме уморени и недоспали, в такива ситуации заложете на светли нюанси в грима на очите, които на момента ще ви придадат сияйно и свежо излъчване.

Блестящият бял или бледо бежов молив озарява цялата област на очите, когато се нанесе във вътрешния край на окото, а ако с молив в същия тон подчертаете и външния край, точно между горните и долните мигли, то окото ви много ще се отвори и ще придобие съблазнителна бадемовидна форма.

"Накрая заложете на бледи блестящи сенки под долните мигли, за да придадете искряща нотка на погледа. Пропуснете спиралата по долните мигли, защото поставена там тя създава илюзията за сенки под очите и ви придава уморен вид", категорична е гримьорката на звездите Сузан Посник.

Четете още: Бялото е ново черно – бялата очна линия

Посрещни топлите месеци по-красива отвсякога с продукти на L'oreal. Тях можеш да разгледаш и закупиш от Farma.bg