В поредица от статии ще ви запознаем със съвети на водещи световни гримьори, които да ви помогнат да посрещнете пролетно-летните месеци с изкусителна визия и необходимото самочувствие.

Гримьорът на звездите Пат Макграт е категоричен, че основата е най-важният елемент от грима. Тя е онзи съществен компонент, придаващ на цялостния облик максимално естествен вид.

"Поставете основа по цялото си лице, след което с помощта на гъбичка оберете част от нея от страните си и нанесете ружа си по тях. Този трик ще помогне за по-доброто поставяне и абсорбиране на ружа и няма да позволи той да се напласти и да изглежда неествествено".

Четете още: Звездни трикове за вечерен грим

Главният гримьор на Chanel Кара Йошимото Буа съветва всички дами, които искат да имат изразителен и секси поглед, да избягват напластяването на миглите, защото истината е, че няма нищо привлекателно в топчетата от спирала. За тази цел талантливата дама съветва да не използвате спирала по-стара от един месец, защото тя се поставя и разнася трудно, а миглите се слепват.

"Трикчето за мигли, секси и същевременно с това натурално изглеждащи, е да поставите по-голямо количество от спирала в основата на миглите и след това с помощта на четката да го разнесете до краищата. Така миглите ви ще изглеждат значително по-дълги и обемни, а връхчетата ще са изящни, без следа от напластяване."

Четете още: Нова порция звезди без грим!

Течната очна линия може да превърне погледа ви в истински магнит – дързък и магнетичен, сякаш хипнотизиращ околните. Но истината е, че са малко дамите, които умеят да се справят с нанасянето на този вид очна линия.

За радост на помощ идва водещия гримьор и един от глобалните креативни директори на Avon – Джулиан Демпси.

"За по-лесно първо направете тънка линия със светлокафяв, добре подострен молив, точно над основата на горните мигли. След това покрийте вече съществуващата линия с течната очна линия. По този начин нанасянето й ще ви се стори значително по-лесно, а крайният резултат ще е много по-изящна и права линия", съветва Джулиан.

Четете още: Хайди Клум без грим и с грим

Не е необходимо да сте родени с изразителни скули, вече и сами можете да си ги създадете, следвайки лесните съвети на звездната гримьорка Мали Ронкал.

Ето какво точно споделя тя: Нанесете фин блясък на прах в горната част на скулите и малко под слепоочията. След това опипайте лицето си и намерете тази част от бузата, намираща се под скулата, която при натиск потъва навътре. Точно там нанесете руж в наситен nude тон. После се усмихнете и върху изпъкналата ябълка на скулата с кръгови движения, с помощта на четка, нанесете руж в прасковен нюанс, постепенно, като не спирате кръговите движения, започнете да нанасяте ружа в по-голям участък от скулата.

Voila! Изящно изразените скули са факт и то само за минути!

Четете още: Вижте Кандис без грим (снимка)

Посрещни топлите месеци по-красива отвсякога с продукти на L'oreal. Тях можеш да разгледаш и закупиш от Farma.bg