Продукти (за блата):

60 гр. краве масло
150 гр. захар
1 яйце
150 гр. брашно
120 мл. мляко
щипка сол
1/2 чаена лъжица ябълков оцет
1/2 чаена лъжица сода
1 супена лъжица какао на прах
1 пакетче ванилия
червен хранителен оцветител (сок от вишна или вино)

Продукти (за крема):

100 гр. сирене крема
100 гр. заквасена сметана
50 мл. сметана
3 супени лъжици пудра захар

За украсата:

настърган шоколад

Приготвяне:

Загрейте фурната до 175 градуса. Постелете на дъното на тава хартия за печене. Смесете размекнатото масло със захар, добавете яйце, мляко, червен оцветител. Разбъркайте, добавете брашно, какао, сол, ванилия. Смесете содата с оцета в малък съд и незабавно излейте сместа в тестото. Разбъркайте.

Разпределете сместа по хартията за печене и заравнете горната повърхност. Печете 15-20 минути. След изпичане оставете блата да се охлади за 10 минути и внимателно го обърнете върху дъска. Оставете го да изстине напълно. Изрежете от блага сърца. Ако стане твърде дебел, внимателно го разрежете хоризонтално надве.

За крема – разбийте сиренето крема с миксер, добавете захарта и заквасената сметана и пак разбийте. Накрая излейте в сместа и сметаната и ванилията и разбивайте, докато кремът не се сгъсти. Нанесете го върху сърцата с помощта на сладкарски шприц или лъжица.

Поръсете отгоре с настърган шоколад и оставете сърцата в хладилника за през нощта.