Обожаваме рецептите от свежи, необработени термично храни, които ни зареждат с полезни вещества, енергия и здраве!

Предизвикателство за всички: Ограничете до минимум всички сладкиши, торти и кексчета и ги заменете със суровите им варианти, които освен за здравето, ще се погрижат и за фигурата ви.

И така, ето рецепта за невероятно вкусен фъдж, пълен с антиоксиднати, витамини, аромат и божествен вкус.

Необходими продукти:

1 ч.ч пресни фурми
4 с.л сурово какао
2 добре узрели банана
1 ½ ч.ч сурови бадеми
½ ч.ч сурово кашу
½ ч.ч сурови лешници
1 с.л кокосово масло
1 с.л агаве или мед

Начин на приготвяне:

В кухненския робот (чопър, процесор) сложете фурмите, какото, кашуто и лешниците и ги смелете добре.

Разстелете с натиск сместа в малка тавичка с пръсти или лъжица.

Смелете бадемите много добре – в продължение на 12 минути, докато се получи лепкава и трошлива смес.

Добавете агавето/меда, кокосовото масло, бананите и две допълнителни лъжици какао и смесвайте, докато не се получи мек крем.

Покрийте вече готовия „блат“ в тавичката с крема. Със свежо фолио покрийте тавата и я оставете в хладилника за 30 минути.

След като извадите десерта от хладилника, го нарежете на парчета, поръсете със сурово какао и сервирайте.