Не отвръщайте поглед от тази рецепта, а подходете с въображение и доверие и обещаваме, че няма да съжалявате.

Рецептата за морковени мъфини с топинг е на една млада и много интересна влогърка – Кристина, която може да се похвали с прекрасен видео канал FullyRawKristina, където споделя своите изненадващо вкусни кулинарни предизвикателства, приготвени с изцяло сурови и свежи продукти.

Историята на Кристина е доста интересна и е пример за това как с промяна в начина на живот и наблягането на свежи плодове, зеленчуци и ядки може да лекува и променя съдби.

Четете още: Две рецепти от личния архив на Миранда Кер

Но нека сега обърнем внимание по-специално на рецептата, с която 26-годишната Кристина посрещна рождения си ден през март.

Трябва да разполагате с чопър или кухненски робот!

Необходими продукти:

Около 2-3 ч.ч. настъргани моркови (най-лесно е предварително да ги смелите в чопър или кухненски робот, а не да ги стържете, знаете каква играчка е)
1 ½ ч.ч. свежи фурми (не сушени, които най-често са обработени с глюкозо-фруктозен сироп, а пресни)
½ ч.ч. орехи
канела
парченце пресен джинджифил (ако нямате пресен може и с непълна чаена лъжичка джинджифил на прах)
щипка куркума

За топинга:

Около 2 ч.ч. предварително накиснато във вода за 8 часа Кашу
1 ч.ч. пресни фурми
ванилия (използвайте семенца от шушулка ванилия или пък обикновена ванилия на прах)
Прясно изцеден сок от 2 до 4 портокала (ако портокалите са сочни може да изстискате по-малко, 2 например)

Начина на приготвяне:

Основата за мъфинчетата:

Смесете всички съставки в блендера и постепенно обработвайте сместа, докато не се получи мека хомогенна смес. Ако искате консистенцията да бъде по-“хлебна“, то не смилайте продуктите до кремовидна смес. Всичко е въпрос на лично предпочитание, вкусът е един и същ.

С помощта на шпатулка разпределете готовата смес в хартиени кошнички за мъфини.

Топинга:

Време е да направите една от най-вкусните плодово-ядкови сметани, които някога сте опитвали!

С помощта на блендера смесете всички съставки, докато не се получи нежна и мека смес.

Украсете мъфинчетата с нея използвайки шприц или най-обикновена лъжичка.

Сложете мъфинчетата в хладилника, ако искате да имат по-стегната и свежа текстура. Но можете да ги почвате веднага. Да ви е вкусно и здравословно!