Разнообразете всекидневното меню внасяйки свежест и сладко-солен вкус в салатата.
Кои са необходимите продукти?
1 глава къдраво зеле
1 консервна кутия царевица
½ ч.ч. леща
1-2 лимона
1/3 ч.ч. зехтин
2 щипки сол и черен пипер
¼ ч.ч. орехи и сушени боровинки
А как приготвяме салата?
Полейте лещата с вода и варете в продължение на 15-20 минути.
Добавете течността от консервираната царевица, след което оставете настрана.
Междувременно измийте зелето и го нарежете на малки парченца. Към него добавете добре изцедената царевица.
Прехвърлете зелето и царевицато в голяма купа и добавете към тях сварената леща.
Разбъркайте добре. В малко шишенце добавете чернния пипер, солта, зехтина и сока от лимоните, след което разклатете бутилката, докато съставките се смесят напълно.
Изсипете получения дресинг върху салатата и добавете орехите и сушени боровинки.