И през новата 2017 година ще си доставяме кулинарни удоволствия за повече сладост в живота. Днес ще приготвим изключителен десерт от круши и... джинджифил. Вкусен и приятно полезен сладкиш, който е леко калоричен, но изключително вкусен. Заслужава си да го опитате!

Основните съставки са:
25 г разтопено масло
125 г кафява захар
4 големи яйца
2 сл. брашно
300 мл прясно мляко
2 капки ванилов екстракт
4 големи круши, които е редно да обелим и да махнем семките.
Корен джинджифил (5 см)
2 сл натрошени шамфъстък ядки
2 сл пудра захар

Започваме да готвим!
Затоплете фурната на 200ºC и намажете (предварително) 6 порцеланови купички за печене с разтопено масло. След това поръсете дъното на всяка една с пудра захар.

Разбийте яйцата и прибавете захарта, докато се образува хомогенна смес. Изсипете брашното и разбъркайте. След това в топъл тиган сипете млякото и сложете ванилията. Изчакайте, докато заври леко. Изцедете го и го смесете с йогурта. Щом сместа е готова я връщаме в тигана и оставяме на слаб огън за 5 мин. Щом се сгъсти, премахваме тигана от огъня, и го оставяме да изстине.
Прибавете яйцата и останалата захар. Остава сега да прибавим пюрето от круши, да разбъркаме и да напълним формите за печене.

Слагаме във фурната за 10-15 мин и изчакваме текстурата да се позлати и набъбне.
Преди да сервираме десерта, поръсваме с пудра захар и натрошени ядки.