Автор
Woman.bg

Стъпка по стъпка: Правилният всекидневен ритуал за красота

Всяка сутрин, всяка от нас прекарва по минимум 10 минути пред огледалото докато се гримира, но понякога това отнема дори повече време, особено ако имаме случай на размазана спирала, повече фон дьо тен, или размазана очна линия.

За австралийския вариант на Vogue водещи гримьори разкриват стъпка по стъпка каква е правилната последователност в нанасянето на продуктите за красота.

Коректор, след което фон дьо тен

Важно е първо да прикриеш несъвършенствата с малка доза коректор, която да матира кожата ти. След това е времето да нанасеш фон дьо тен, или пудра, в зависимост от предпочитанията ти за един перфектен завършек.

Най-изразителните червила в историята на киното

Вежди

Времето за веждите може да бъде и втора стъпка в грима, тъй като оформянето или подчертаването им ще оформи по особен начин лицето ти. Ако използваш молив за очи, това ще послужи като твой ориентир в по-нататъчното нанасяне на грима, като сенки и очна линия. Освен това, шансът да размажеш грима, докато оформяш веждите си с четка или гребенче, е по-малък.

Сенки за очи и очна линия преди спирала

По този начин ще разбереш много лесно колко точно пласта спирала да сложиш на миглите си, за да подчертаят те максимално очите ти. Освен това, нанасянето на сенки и молив за очи е много по-лесно, когато миглите са чисти.

Най-добрият грим за дълбоки кафяви очи

Включете се в новия Viber публичен чат на Woman.bg Там ще можете да следите последните коментари на дамите на Woman.bg, както и техните предложения за инетресни статии, свързани с живота на красивата и успешна съвременна жена.