Звездната гримьорка Моника Блъндър помогнала на Меган Фокс и екипът ѝ в създаването на шеметната визия в червено по повод 60-годишнината на Ferrari.

Четете още: Кожа, коса, грим... Как се поддържа Селена Гомес

Самата Блъндър споделя какво е вдъхновило грима на Меган и как, стъпка по стъпка, е сътворила изисканата визия на актрисата. Можете и вие да почерпите идеи и трикове, с които да си помогнете при създаването на собствения ви празничен макиаж.

„Меган бе облечена в червена рокля на Versace и исках да съчетая цвета на червилото с този на тоалета. Цялата визия трябваше да носи непреходен шик. По очите ѝ не съм слагала нищо излишно – само много тънка черна очна линия и блясък във вътрешните ъгли.“

Моника първо нанесла фон-дьо-тен Clé de Peau Silk Cream Foundation в нюанс номер 030. За повече покритие под очите нанесла и кремообразен коректор на NARS в нюанс горчица.

За веждите използвала мус на Anastasia Dipbrow Pomade в тъмнокафяв цвят, като само леко ги запълнила. Веждите на Меган са гъсти и тъмни и не се нуждаят от много корекция, а само от леко подчертаване.

Освен основа за сенки, върху клепачите на актрисата Моника нанесла хайлайтър Shiseido Shimmer Cream Eye Color непосредствено под веждите и във вътрешните ъгли на очите. След това изписала тънка черна линия в основата на горния клепач - Tarte Lights, Camera, Lashes Precision Long Wear Liquid Eyeliner. За повече драматизъм на погледа използвала и няколко отделни снопчета изкуствени мигли. Завършила целия грим с черна спирала на Sisley So Intense.

За скулите използвала нежен руж Lorac Matte Satin Baked Blish в цвят Velvet Rope, както и пудра с бляскави частици Hourglass Ambient Lighting Powder в цвят Dim Light.


Наклая, завършила грима с молив за устни на Stila, номер 25, и чувствено червено червило Hourglass Femme Rouge Velvet Creme Lipstick в цвят Icon.