За никого не е тайна, че стриите и целулитът не са чужди не само на простосмъртните представителки на нежния пол, но и на красавиците, прочули се в света на модата, киното и музиката.

Именно за да докаже това, преди месеци известната моделка Криси Тейгън пусна своя снимка, небрежно стояща на дивана, без свян демонстрирайки стриите по краката си.

Чрез този фотос Криси признава, че е целяла да накара жените да обикант телата си със своите несъвършенства, да погледнат отвъд изкривените критерии за красота, налагани от съвременната индустрия, и да разберат, че моделите им на подражание не са толкова перфектни, колкото същата тази индустрия се опитва да ги изкара.

Красотата е в несъвършенствата

Кристи Тейгън

Снимката на Криси предизвика широк бществен отзвук, но истината е, че тя не е първата подобна. От година насам в социалните мрежи Instagram и Tumblr съществува кампанията "Love Your Lines". Започната от две майки, запазили анонимност, тя приканва жените да не се срамуват от стриите по тялото си, да ги приемат и да обикнат външния си вид.

Кампанията набързо доби популярност във въпросните сайтове и вече все повече дами, предимно млади майки, чиито фигури са се променили след бременността, смело качват снимки на телата си, покрити със стрии.

Правото на една майка да отслабне след раждането