Автор
Woman.bg

Стресът води до раждането на хомосексуални?

Стресът по време на бременност променя сексуалните наклонности на вашето дете, пише в своята нова книга холандският невролог Дик Сваб, който отвори още една глава в дебата за произхода и причините за хомосексуалността.

Начинът на живот на бременните майки може да повлияе на сексуалното влечение на тяхното дете в бъдеще. Това се дължи на хормоните, които променят формирането на мозъка в утробата.

Пушенето и употребата на наркотици по време на 9-те месеца също може да променят наклонностите на детето. Според някои изследвания лошите навици на родителите влияят дори на възпитанието на детето.

Въпреки това, няма доказателства, че лесбийките е по-вероятно да родят хомосексуалист. Но според специалиста, развитието на мозъка по време на бременност се влияе и от най-малките химични промени. Като пример той дава лекарство, предписано на повече от два милиона майки между 1940 и 1950 г. за борба с абортите, което увеличава вероятността от бисексуалност и хомосексуалност в неродените деца.

Стресът също влияе върху ориентацията на бебето в по-късен етап от живота, защото повишените нива на хормона на стреса влияят на производството на полови хормони.

Източник: БГНЕС