Автор
Woman.bg

Стрес, умора, силна миризма на тялото... Липсва ви магнезий!

Недостигът на магнезий може да докара цяла лавина от проблеми, между които на пръв поглед не виждаме никаква връзка.

Повишени нужди от магнезий има при интензивни физически натоварвания, употреба на алкохол, недостатъчно разнообразно хранене и др.

Магнезият е важен макроелемент, който не може да се синтезира или съхранява в организма. Затова е важно да се приема редовно и в достатъчно количество.

Редовно хапвайте зеленолистни зеленчуци, зелен и зрял боб, морска храна, особено скариди, ядки, пълнозърнести продукти, черен шоколад, овесени ядки, тиква и тиквени семки, сусам и банани.

Магнезият взема участие в повече от 300 процеса в човешкия организъм!

Той е неизменна част от менструалния цикъл и е необходим както за овулацията и зачеването, така и за безпроблемното протичане на бременността.

Някои симптоми за липса на достатъчно магнезий в организма:

- Силна миризма на тялото, краката Това е чест знак за дефицит на магнезий. Магнезият е минералът, отговорен за регулирането на телесната миризма. Имайте предвид, че всеки грам захар „изяжда” по 54 гр. магнезий. Ако залагате на сладкото в големи количества, нищо чудно нивата на магнезий в организма Ви да са занижени. Други симптоми, че може да страдате от липса на магнезий, са чести болки в главата, запек, безсъние, хронична умора

- При продължителен недостиг на този минерал, нервната ни система изчерпва своите възможности. Тогава започват да се редуват крайни емоционални състояния с периоди на пълна апатия и изтощение.

- При недостиг на магнезий започват да се появяват отоци и преждевременни бръчки, особено около очите. Тенът на лицето видимо се променя.

Стресът води до безсъние, безсънието води до стрес, а недостига на магнезий води и до двете!

Страдате от пролетна умора? Не, имате нужда от магнезий!!!