Автор
Woman.bg

Странните разкрасителни процедури на звездите

През последните години се убедихме, че звездите са готови на какви ли не крайности, за да поддържат великолепната си външност.

Например знаменитости като Ким Кардашиян и Жизел Бюндхен се подлагат на така наречения "вампирски фейслифт", техника за разкрасяване, при която от тялото се извлича кръвна плазма и след това се инжектира в лицето – несъмнено доста фрапираща на външен вид операция, която обаче според специалистите е най-сигурният открит някога метод за регенериране и подмладяване на кожата.

Друга звезда, която прибягва до странна терапия за лице, е Сиена Милър. Британската красавица поддържа сияна кожата на лицето си с ледени маски.

"Усещането е твърде екстремно, имам чувството, че мозъкът ми ще изпадне, но резултатът е невероятен", споделя 31-годишната актриса.

Виктория Бекъм пък прибягва до традиционната разкрасителна практика на гейшите - лицева маска с птичи курешки.

Маската от изсушени на ултравиолетова светлина курешки от славей, оризови трици и вода придава свежест и блясък на кожата.

Холивудската сладурана Снадра Бълок пък бори тъмните кръгове под очите с крем за хемороиди – метод, за който специалистите са категорични, че не се препоръчва в домашни условия.

Катрин Зита-Джоунс пък избелва зъбите си със сок от ананас и ягоди, косата си пък мие с бира и мед. "Дни наред след това ухая на буре, но си струва", настоява съпругата на Майкъл Дъглас, като пояснява, че след въпросното измиване гривата и става еластична, сияна и бляскава.

Преди дни бившата половинка на Брадли Купър – моделът Суки Уотърхаус, пък сподели, че за да стои косата й както иска, я мие с кока-кола.

"Не обичам, когато косата ми е чиста - тя е доста тънка, мека и хвърчаща - затова понякога я поливам с газирани напитки. Coca-Cola прави косата ми естествена и страхотна, все едно съм някъде по Амазонка".

Друд интересен метод за разкрасяване идва от зъболекарката от Манхатан Дженифър Джаблоу, работеща предимно със знаменитости, сред които и ангелите на Victoria’s Secret. Тя споделя, че съветва клиентите си да изплакват устите си със смес от водка, ментови листенца и лимон или канела. Миксът освежава дъха и предпазва емайла на зъбите от появата на петна.