Цвекло и шоколад, ягоди и сирене…това са само част от комбинациите, които се консумират по света и наистина са странни.

Комбинирането на някои съставки звучи ужасно, но опитате ли, това може да се превърне в новото ви любимо ястия. Просто експериментирайте и ще се изненадате.

Foodpanda, подбра 5 от най- странните комбинации на съставки. Вижте ги:

1. Пица с картофи/ пица със смокини

Пицата е едно от най-популярните ястия в света. Тя се комбинира с месо, със зеленчуци, дори и с морски деликатеси, но тесто и картофи, звучи странно. Факт е, че всъщност пицата с картофи е една от най-популярните в южна Италия. В Сицилия предпочитат пица с прошуто и смокини. Определено , каквото и да сложим върху италианския специалитет, ще бъде вкусно.

Четете още: Храна за здраве и благополучие

2. Цвекло с шоколад

Едното е с остър вкус на зеленчук, а другото е богата сладка почерпка. Тогава защо цвеклото и шоколадът са толкова добра комбинация? Добавянето на този зеленчук във вашите шоколадови печива, носи прекрасна дълбочина и допълнителна влажност.

Четете още: 10 хранителни продукта срещу депресия

3. Сладолед със зехтин

Да, прочетохте правилно- зехтин и сладолед! Традиционно италианският десерт се прави с няколко капки зехтин. Най-важното е да подберете добре студено пресован зехтин и ванилов сладолед. Някой хора добавят и морска сол. Не ни вярвате? Купете си обикновен ванилов сладолед и сложете тези съставки. Ще ви хареса.

Четете още: Топ 5 на храните, от които огладняваме

4. Банани и бекон

Бананите и беконът не само започват с една и съща буква, но и са убийствена комбинация. Солеността на бекона, абсорбира сладостта и влажността на банана. Опитайте тази комбинация като си направите бананови кексчета с бекон.

Четете още: Списък с най-вредните продукти за ядене на пазара

5. Ягоди и сирене

Ягодите са много вкусни в сладкиши, десерти и плодови салати. Но те са и толкова апетитни в зеленчукови салати със сирене, овкусени с чубрица. Това може да не звучи като най-перфектната комбинация, но ягодите си подхождат с козе сирене, фета сирене или синьо сирене. Тази комбинация добива голяма популярност и в България.