Автор
Woman.bg

Страховете, заради които продължаваш да си сама

Всичките ти приятелки са щастливо обвързани, докато ти все го играеш соло? Дори да работиш активно върху промяната на своя статус, твърде възможно е сама да саботираш усилията си. Ето най-честите страхове, които изпитват самотните жени, когато става въпрос за нова връзка. Много тези дами дори не подозират, че го правят.

Паникьосваш се от мисълта, че ще го играеш все соло


Някои жени бързо свикват да живеят без „по-добрата половинка”, докато други до такава степен са обременени от усилията да избягат от самотата, че се паникьосват само от мисълта, че ще останат завинаги сами. Желанието за връзка може да бъде много силно, но понякога страхът ни от самотата ни парализира дотолкова, че не можем да излезем от състоянието си в момента.

Толкова е хубаво, но се страхуваш, че ще го изгубиш

Даже когато се запознаеш с някого и всичко между вас върви добре, в теб се заражда страхът, че нещо може да се провали изведнъж. Разбира се, подобна възможност винаги съществува, но тези страхове твърде често се превръщат в пророчество – колкото повече се боиш, че ще го изгубиш, толкова по-силно се стремиш да го задържиш, а при мъжете това доста често създава усещането, че го задушаваш.



Опасяваш се, че е същият като бившия ти партньор

Негативният опит от минали връзки служи, за да ни научи на нещо, но понякога при жените той предизвиква страх, че всичко отново ще се повтори. Новата връзка следва да бъде нова, но ако в нея привнасяш страховете и очакванията си от старите връзки, чисто и просто приписваш на новия си приятел грехове, които не е извършил. Страхът от повторение на миналото ти отнема шанса за по-добро бъдеще.