Автор
Woman.bg

Стотици деца оцветиха най-голямата коледна картичка и се учиха на добротворство

Повече от петстотин картички изработиха деца, доброволци и звезди на пъстрата работилница за коледни картички, която организиараха Holiday Heroes и Scandal Kids в Bulgaria Mall, тази неделя.

Всички картички, които бяха направени ще се продават благотворително, а седемдесет и осем от тях бяха закупени още в същия ден. Празничните герои събраха на едно място стотици деца, за да направят заедно коледни картички , с които да зарадват хиляди семейства в нужда тази Коледа, и да оцветят най-голямата коледна картичка. Първи помощници на малчуганите станах много доброволци, сред които и представители на Асоциацията на студентите по медицина.

Специално за събитието, със семейството си дойде и изпълнителят Майкъл Флеминг – Lexus, както и малчуганите от детска вокална група “Щурчетата“. Сред гостите беше и инициаторът на Holiday Heroes Майкъл Струмейтис. Пъстрата работилница беше част от кампанията „Не е нужно да си голям, за да помогнеш“, която продължава до 31 декември. До момента инициатива е събрала близо 500 лв. от продадени картички. До тогава, всеки може да направи картичка у дома, да я донесе в магазина на Scandal Kids в Bulgaria Mall, къето да се продаде за 5лв.

Лео Бианчи и националите по Художествена гимнастика също се включиха в инициативата, като разписаха персонално, с много искрени пожелания, специално направени за тях картички, изработени от доброволката Дарина Узунова. Актрисата Йоанна Темелкова изработи сама своята картичка и също отправи лично послание преди да я предаде на Holiday Heroes. Картичките на посланиците на каузата на Holiday Heroes също ще се продават в магазина на Scandal Kids в Bulgaria Mall, за да се събрат средства за закупуване на хранителни продукти за празничните пакети, с които Holiday Heroes искат тази Коледа да зарадват 5,000 семесйтва в нужда.