Автор
Woman.bg

Стил и пак стил на фестивала във Венеция - ден първи!

Днес вечерта започва един от най-престижните филмови форуми, а именно 72-рият фестивал във Венеция.

Той е не само един от най-авторитетните на Стария континент, но и един от най-старите, като стартът му е даден през далечната 1932 година.

Тазгодишното издание на събитието ще продължи до 12 септември, като в рамките на този период ще бъдат представени 21 нови филма, състезаващи се за статуетката Златен лъв, като по традиция голяма част от тях ще се състезават и за наградите Златен глобус и Оскар.

Фестът ще бъде открит с прожекция на лентата Еверест , в който Кийра Найтли и Джейк Джиленхол пресъздават истинската история от 1996 г., когато в нещастен случай загиват алпинисти на най-високата планина в света.

Този филм, както и лентата "Черната меса", представящ Джони Деп в ролята на бивш престъпник, превърнал се в информатор на ФБР, ще бъдат за първи път представени пред публика в рамките на фестивала, но няма да се състезават за голямата награда.

Сред по-дългоочакваните заглавия, влизащи в конкурсната програма, са Spotlight с Рейчъл Макадамс и Майкъл Кийтън, влезнал в образа на журналист, участвал в спечелилото "Пулицър" разследване на "Бостън Глоуб" за педофилията в католическата църква, "Момичето от Дания", в който Еди Редмейн се превъплъщава в един от първите мъже, подложили се на операция за смяна на пола, "Beasts of No Nation" с Идрис Елба, по роман за дете-войник в Африка.

В програмата ще участват още и новият филм с участието на Жулиет Бинош "The Wait", драмата "Equals" с Кристен Стюарт, Гай Пиърс и Никълъс Холт и първият изобщо номиниран за "Златен лъв" филм от Южна Африка – драмата "The Endless River".

След като ви представихме най-интересните филмови заглавия, които ще бъдат показани на форума, нека видим и най-впечатляващите визии, които звездите демонстрираха на състоялата се днес среща с журналистите, предшестваща тазвечерното бляскаво откриване на 72-рото издание на фестивала.