Ето и няколко упражнения, които можете да изпълняване съвсем спокойно у дома:

#1
Застанете изправени и вземете в ръцете си две гири. Започнете да правите наклони назад, като не сгъвате краката. Повторете упражнението 12-15 пъти.



#2
Застанете на колене и изтегнете ръцете напред на нивото на раменете. Седнете вляво от петите си, като извъртите ръцете надясно (издишайки). Върнете се в изходно положение и вдишайте. След това повторете упражнението в другия ред - седнете вдясно от петите си, като извъртите ръцете наляво. Повторете упражнението във всяка една страна по 6-10 пъти.

#3
Легнете по гръб на пода. Вдигнете краката си нагоре, така че да образувате 90-градусов ъгъл. Отпуснете ги вляво от тялото, така че да достигнат пода. Стремете се да не разваляте правия ъгъл. След това ги вдигнете отново нагоре, без да ги сгъвате или разделяте един от друг. Направете упражнението и в двете страни по 5-8 пъти, съветват от actualno.bg.

#4

Седнете на пода, като изтегнете напред краката си. Изправете гърба. Започнете да се придвижване напред по пода, като използвате само мускулите на краката и дупето. След като стигнете до края на стаята, не ставайте, а започнете да "ходите" по този начин назад. Повторете движението напред-назад 5-7 пъти.



#5
Застанете в изправено положение, като държите краката плътно един до друг. Пристъпете напред с десния крак, разтворете ръце в встрани на нивото на раменете. След това вдигнете левия крак назад. Колкото по-високо, толкова по-добре. Постарайте се да се задържите в това положение около минута. Направете упражнението и с другия крак. Препоръчителни повторения: по 5-8 пъти с всеки крак.