Автор
Woman.bg

Стефан Вълдобрев за Woman.bg преди концерта си в София

“Сега съм на музикална и даже рокендрол вълна и мисля само и единствено за концерта и една нова песен, която се върти в главата ми” споделя Стефан Вълдобрев. Въпреки че го познаваме като актьор, режисьор и копозитор на музика за филми и театрални постановки. Казва че от една година отказва да прави музика за филми и театрални постановки, защото цялата мисъл му е в групата. “Стефан Вълдобрев и обичайните заподозрени” се събират отново преди година и половина и от тогава правят концерти из България. А кои се крият зад обичайните заподозрени: Иван Лечев, Мирослав Иванов, барабаниста Стоян Янкулов и перкусии Веселин Веселинов-Еко. “Много добри музиканти са се събрали около мен, всеки от тях със страхотни проекти, но само тук сме заедно в тази конфигурация и много се кефим да работим заедно, което се вижда на сцената и се предава на хората”

Самият Стефан слуша напоследък една немска банда “Milky Chance” и си признава, че китарите много го зареждат.

Последната им песен, която пуснаха през пролетта – “Сняг над сахара” е повече в позитивния стил на албума “Към” и като песните там: “Едно” и “Рай”. Стефан си признава - “една година след излизането на “Към” направих много рязък завой с “Порпаганда. Хромозми, Силикон”, но сега се връщаме пак към мажорните парчета.

Последният филм, в който играе е на Костадин Бонев “Потъването на Созопол”

“Изпепеляване” 2004 взима награда за най-добра мъжка роля. Премиерата ще бъде септември месец. Не можем да не си припомним забавната му роля на италианец в “Светът е голям и спасение дебне отвсякъде”. Песента която в момента на “80% зрее в галвата му” ще се казва “Холивуд”.

А сега само след два дни, на 18 юли може да чуете стари и нови песни от Стефан Вълдобрев.

Събитието ще се състои под открито небе в столичния клуб „Маймунарника“ в Борисовата градина. Стефан ни казва да очакваме хитове като “Пропаганда, Хромозоми, Силикон”, "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде”, "Революция", и “Обичам те, мила”.

Изненадата е една песен “Кино”, която е правил преди години с Ку-ку и която е имало само на касета, сега в нов аранжимент ще бъде представена на концерта.

Първите 300 билета за концерта на 18 юли са на цена 5лв, а в деня и на място по 8 лв.