Преди дни най-добрият ни тенисист Григор Димитров се класира на исторически за България 1/4-финал на Откритото първенство на Австралия в Мелбърн.

С успеха си българинът си осигури място в топ 20 в света, както и 270 000 долара от наградния фонд.

В сряда сутринта, най-рано в 05,00 часа българско време, Григор ще срещне световният №1 Рафаел Надал на корта "Род Лейвър Арена" в Мелбърн.

Залогът за нашето момче е съдбоносен - пробив в полуфиналите на Откритото първенство на Австралия.

"Той е невероятен. Има всичко, за да бъде следващата голяма звезда, той вече е такъв", сподели 27-годишният Надал, говорейки за 22-годишния хасковлия.

"За мен е страхотен резултат да бъда на 1/4-финалите, след като миналата година пропуснах турнира", каза още Рафа, а за съперника си на 1/8-финалите Нишикори заяви: "Той е фантастичен играч. Умее да отиграва топката много рано. Това е много трудно, а той го прави с голяма лекота. Топката идваше към мен много бързо и ми беше много трудно да заема удобна позиция на корта".

Съдбата като че ли е на страната на нашето момче, тъй като по време на мача Надал няма да бъде в топ форма. Оказва се, че по време на мача си с японеца Кей Нишикори от 1/8-финалите, тенисистът сериозно е разранил мазол на лявата си ръка.

Ето какво сподели на пресконференция испанецът:

"Не вярвам, че ще мога да играя без превързана ръка до края на турнира. Кожата ми е много разранена, а за да заздравее напълно са необходими 4-5 дни. Аз нямам толкова време и ще трябва да играя с превръзка, а по този начин губя чувствителност към топката и ракетата" - каза носителят на 13 титли от Големия шлем на пресконференция в Мелбърн.



Woman.bg ви пита: Кой според вас ще спечели мача и има ли шанс Григор да ни зарадва с ново историческо класиране?