56-годишната актриса, която е печелила "Златен глобус" и е била номинирана за "Оскар" за ролята си във филма от 1988 г. "Работещо момиче", отправи остри критики към меката на киното, като я нарече фалшива, защото отхвърля старите жени за големи роли във филмите и се интересува само от млади, привлекателни актриси.

"Когато бях на 20 и на 30 години, слушах актриси да се възмущават, че не получават никаква работа, след като са станали на 50, и мислех, че на мен това никога няма да ми се случи. Сега го разбирам. Холивуд е много повърхностно място", заяви Мелани, цитирана от FOX411.

"При жените се цени единствено младостта и красотата. Аз вярвам в това да си наистина добър в занаята си, това е начинът, по който аз започнах. Предпочитам това пред известността", допълни актрисата.

Грифит, която е омъжена за Антонио Бандерас, не спести критиките си и към качеството на съвременните филми и заяви, че кино индустрията е тръгнала към по-лошо след разцвета си.

"В наше време повечето сценарии са толкова скапани, глупави и повърхностни. Не че вече получавам толкова много сценарии, но чета тези на съпруга си... Кино бизнесът се промени. Напоследък вече не ходя на кино, защото няма какво да видя. Вече няма малки филми, а всички големи са анимации и супер герои", недоволства Мелани, цитирана от БГНЕС.

Мелани Грифит в "Работещо момиче"