Автор
Woman.bg

Спрете да правите тези неща, отблъсквате го - I част

Независимо дали го правите съзнателно или не, е твърде възможно да саботирате връзката си и да отблъсквате любимия мъж.

Дори и да не усещате накъде сте наклонили плосклостта, е твърде вероятно скоро да осъзнаете, че връзката ви върви към своя край и вина за това имате най-вече вие.

Чудите се кои са грешките, които може би допускате, докато той все повече се отдалечава? Четете надолу и разберете дали не припознавате себе си някъде.

Четете още: Мъжете по-трудно преживяват раздяла

Опитвате се да го промените

Ако се отнасяте към любимия си като към машинка, която можете да препрограмирате по свой вкус, това означава, че сте забравили какво означава да уважаваш и приемаш ближния такъв, какъвто е. Ако постоянно го критикувате за това как се облича, с какви хора се среща, какво работи, колко пари изкарва, с какво се храни и пр., вие вече сте се превърнали в жена, която го дарява с обиди и болка, а не в негова любима и приятелка. Наранявате чувството му за пълноценност, наранявате самочувствието му на мъж и при всички случаи той ще потърси признание на друго място.

Винаги смятате, че сте права

Натривате му носа всеки път, когато изкаже мнението си, когато сбърка, а понякога и когато се окаже прав. Това е рецепта за изстудяване на взаимоотношения между двама души, независимо дали става въпрос за любовна или приятелска двойка. Не натрапвайте постоянно мнението си, не се опитвайте да го смазвате с тежката си дума. Искате да сте щастливи, макар понякога да правите компромиси с личното си мнение, или искате да сте винаги прави, но неразбрани и в крайна сметка сами?

Четете още: Любовта на известните: Яворов и Дора Габе

Не оценявате усилията му

Той има нужда да се чувства оценен и понякога е добре да го похвалите за усилията, които е положил в нещо, а не толкова за резултатите, които е (или не е) постигнал. Когато той положи усилие, свързано с емоционалната ви връзка, с домашната работа или с професионалната сфера, бъдете готови да му покажете, че виждате и оценявате старанието му. Ако постоянно го критикувате или запазвате дистанция и сдържаност в „овациите“, тогава ще го накарате да се чувства напълно неспособен, а в следствие и ненужен.

Прехвърляте му чужди грешки

Имали сте в миналото приятел, който ви е изневерил, който ви е подценявал и обиждал, който не ви е давал нищо в замяна на вашата любов и всеотдайност? Добре, тогава оставете миналото зад гърба си и се вгледайте в настоящето и бъдещето с човека, с когото споделяте живота си в момента. Не проектирайте върху него грешките, които бившият е правил! Човекът, с когото сте в момента не заслужава да бъде неоснователно обвинянан в най-страшни прегрешения (които си внушавате, че е възможно да направи, ако не го контролирате). Всеки мъж е различен, всяка връзка няма общо с предната. Дайте си почивка от тревоги и драми и се насладете на красивите моменти, които може би вече изпускате.

Четете още: 7 етапа в любовната връзка

Заставате срещу приятелите му

Има една разлика между мъжете и жените, когато ножът опре до въпросът с близките и приятелите. Ние жените сме по-склонни да се отдалечим от приятелите си, за да се отдадем напълно на любимия си. Това е заложено в природата ни – ние сме всеотдайни и жертващи се същества, майчиното в нас проговаря под една или друга форма и винаги сме готови да пренебрегнем околните и себе си в името на децата и любимия мъж. Но мъжете са „социални животни“ и приемат приятелите си като светиня. Тръгнете ли срещу тях, все едно се настройвате срещу него. Проявете уважение към близките му и желанието му да комуникира с тях. Не правете нещо, което не бихте искали да правят на вас.

Очаквайте продължение