Автор
Woman.bg

Спорт, минерали и слънце - тройна сила за здраве и красота!

След зимните дни, в които всички се затваряме в домовете си, сега изпитваме нуждата от раздвижване. Освен това, лятото се задава и всяка уважаваща себе си жена започва да се подготвя за плажното дефиле по бански. Какво е решението? Старт на диетите и усиления спорт!

Разбира се, спортът е здраве! Но спортувайки трябва да се погрижим и за набавянето на необходимите ни витамини и минерали. Не на всички е известно, че с обилното потене вследствие от горещото време и активното спортуване, ние изхвърляме и много от нужните ни минерали. За да поддържаме красивата си външност, трябва да подхранваме и здравето си отвътре. Ето някои важни минерали, чиито дневен прием трябва да си осигурим:

• Магнезий - този ценен минерал намалява мускулните крампи, като същевременно се грижи за нервната ни система. Тичайки, правейки упражнения ние губим магнезий, като един от първите симптоми на липсата му е хроничната умора, която повечето хора се опитват да преборят с висока консумация на кафе, кола и чай.

• Калций - калцият изгражда костите и зъбите и има определяща роля за тяхната здравина. Недостатъчното му количество води до чупливост на ноктите, влошаване състоянието на костите и зъбите, изтъняване и цъфтеж на косата. Когато се приема чрез храната, голяма част от калция не се усвоява и затова тук на помощ идва витамин Д.

• Цинк - този минерал регулира омазняването на кожата и косата и се препоръчва при акне. Недостатъчното количество цинк може да доведе до косопад, чупливост на ноктите, кожни заболявания (акне, екземи), умора, проблеми с паметта и зрението.

Калмацин Форте съдържа калций, магнезий и цинк, допълнително обогатени с витамин Д за по-добро усвояване. Ежедневният прием на Калмацин спомага за осигуряване на небходимото дневно количество минерали, за да може всяка жена да поддържа здравето си отвътре, докато се грижи за красотата отвън!