Автор
Woman.bg

Списък с лечебни камъни, които трябва да имате

Повечето лечебни камъни са напълно непознати на българите, въпреки че някои от тях се срещат в природата ни.

Ако сте подценили силата на родните и чуждите лечебни камъни, сега е моментът да се запознаете с тях, пише chudesa.net

Безспорно много от тях са напълно непознати за българите, макар да се срещат из природата ни. Кристалите действат на енергийното ни тяло, те балансират душевното ни и физическо състояние.

Вибрациите им се свързват с тези на органите и така хармонизират чакрите, които се отнасят до тях. Не е нужно да сте професионалист, за да усетите влиянието на минералите.

Дори рядко популярни лечебни камъни, може да проверите за себе си как функционират и дали ви се отразяват положително. Докоснете се до тях, създайте контакт, защото те са живи.

Опитайте се да доловите какво излъчват и до колко ви пасват, а може дори да ги тествате с махало, стига да се занимавате поне бегло с радиестезия.

Най-леките и в същото време активни лечебни камъни са планинският кристал и аметистът. Те са неутрални и са подходящи за всеки, даже да не е имал досега допир с тях.

Добър вариант са необработените друзи, в тях е зареден голям потенциал, който се губи до известна степен при направата на различни форми и елементи. Е, ако сте любители на бижутата, заложете на лечебни камъни, които ще ви служат за украса, но не очаквайте максимален ефект от тях.

Четете още: Тибетските капки - универсална рецепта за пречистване

Предлагаме на вашето внимание списък с най-често използваните минерали, както и върху какво оказват благотворно влияние:

Флуоритът е перфектен за мозъка.
Сърцето ще държите във форма с помощта на авантюрин и розов кварц. Вторият спомага за любовните дела.
Родонит, родохрозит – отразяват се отлично на белия дроб.
Гранат за черния дроб.
Нефрит за бъбреците.
Очите ще се почувстват отпочинали, ако положите върху тях планински кристал.
За костите си купете лабрадорит.

Всички тези лечебни камъни имат свойството да структурират водата.

Поставете ги в чаша, оставете ги за няколко часа и после може да отпивате малки глътки от нея, да пръскате определени зони в жилището си, себе си или дрехите в гардероба си.

Не забравяйте, Петър Дънов неслучайно е казал, че скъпоценните камъни са сред великите неща, създадени от Бог.