SPIRIT of Burgas се завръща с ново издание на 7 и 8 август тази година. Това стана ясно след като кметът на Бургас Димитър Николов обяви, че заедно с Balkan Entertainment Company ще обединят усилия, за да бъде продължено развитието на фестивала. Амбициите и ентусиазмът на общината, както и широкият публичен интерес, са причината най-мащабният музикален проект у нас да бъде продължен.

Изгрял през далечната 2008г., SPIRIT of Burgas бързо се превърна в символ на града и спечели още по-голяма популярност на Бургас и региона като желана дестинация в областта на културния туризъм.

„За мен е огромно удоволствие да потвърдя, че на 7 и 8 август 2015 г. любимият музикален фестивал на България – SPIRIT of Burgas, се завръща. Едногодишното прекъсване ни позволи да направим своите изводи и да съберем експертен екип, специализиран в маркетинга и организацията на фестивали в Източна Европа, с който ще продължим да пишем успешната история на SPIRIТ of Burgas“
, заяви кметът на община Бургас Димитър Николов.

За шестгодишната си история, SPIRIT of Burgas привлече впечатляващи изпълнители като Faith No More, The Prodigy, Korn, Skunk Anansie, Moby, Wu-Tang Clan и много други, превръщайки в реалност не една мечта, а хиляди.

Присъщо за формата, и тази година меломаните ще могат да се насладят на разнообразие от сцени и разнородни изпълнители, обхващащи почти всички музикални жанрове. Тази година фестивала ще се проведе в два дни на 3 сцени. Обединил в себе си музиката и летните страсти, SPIRIT of Burgas е много повече от обикновено музикално събитие - той е неповторимо изживяване на любимо място.

Основният хедлайнер ще бъде обявен тази вечер около 19:30 в централната емисия новини на bTV и във фейсбук страницата на фестивала - fb.com/spiritburgas.

Билетите тръгват в продажба от сряда, 18 март, точно в 10:00 часа. Ще се продават в мрежата на Eventim.bg в цялата страна включително в OMV, EasyPay, Пикадили, Техномаркет, Технополис, НА ТЪМНО, билетен център НДК. Всички каси за продажба може да видите на Spiritofburgas.com

Очаквайте още подробности скоро!