Цели кошници с чудодейните продукти на URGO замайват главите на доста хора от две седмици насам и, без да сме врачки, прогнозираме, че вероятността и вие да се окажете едни от тях е голяма!

Спокойно, не сме съвсем полудели – става въпрос за новата игра СУПЕР УРГО, в която много хора вече участват и печелят полезни и иновативни продукти за медицинска и козметична грижа.

Лятната игра е във Facebook и можете да я откриете тук. Всеки ден СУПЕР УРГО ще ви предизвиква с някоя ситуация, в която се изисква употреба на продукт на URGO, а вашата задача е да изберете най-подходящия от тях! Например – ако на Мария ѝ е излязъл херпес, бихте ли я излекували с пластир против изгаряния или ще заложите на лепенка против мазоли? Не ни казвайте тук – може да дадете отговора си в играта и току виж спечелите някоя от многото награди, а защо не и голямата – Samsung Galaxy S4, с който ще говорите толкова много, че непрекъснато ще ви излизат нови и нови пришки!


А сега шегата настрана. Ако говорим сериозно, трябва да признаем, че малките наранявания, особено лятно време, са почти неизбежни за всеки активен човек, независимо от възрастта му. Децата, разбира се, са най-уязвими – или ще паднат от колело, или ще тичат и отново ще паднат, или пък ще измислят някаква друга лудория - всякакви детски игри водят до неприятни и болезнени ожулвания и рани, които се нуждаят от спешна промивка, за да се избегне инфектиране и по-нататъшни усложнения.

Ако това обаче се случи, докато сме далече от вкъщи (а по Закона за гадостите точно така ще се случи!), задачата става доста сложна – всяка майка ще се съгласи, че е трудно да носи шишета с кислородна вода и риванол постоянно в чантата си. Да не говорим, че те не са и най-добрият начин за промивка на ожулвания – щипят, а риванолът и цапа.

Тук идва на помощ URGO и един от неговите най-обичани продукти – Хлорхексидин антибактериален разтвор за промивка на рани. Той е в кутийка, съдържаща 12 монодози по 5 ml всяка – просто си взимате една или повече дози, и ги прибирате дори и в най-малката дамска чанта, или пък в туристическата раница – събира се дори и в джоба!

Понякога обаче раните обхващат по-голяма площ от кожата или са на неудобно за третиране място (коляно, лакът), което може да бъде промито, но не и обезопасено с лепенка. Я се пробвайте да залепите лакът с лепенка? Дори и за тези случаи URGO е измислил много удачно решение – иновативния Спрей за рани!



Спреят за рани е водоустойчивa, антисептична, прозрачна лепенка под формата на спрей. Предназначен е за защита на повърхностни рани (драскотини и напуквания), както и за труднодостъпни или проблемни за обикновени лепенки места.

Какво да направим обаче, когато дискомфортът ни е причинен не от рана или ожулване, а от мехур от някои красиви, но неудобни обувки? Това е изключително често срещана ситуация лятно време, когато се потим по-често и обилно, и обикновено се сещаме за проблема, когато мехурът вече е излязъл на крака. Да не казваме, че най-често от мехури страдат жените, само заради желанието да се вкарат в някой чифт уникално неудобни обувки!



URGO обаче разбира тези човешки желания и препоръчва веднага да се сдобиете с фантастичния Пластир за мехури, който представлява ултра тънък хидроколоиден пластир. Пластирът дори предотвратява образуването на мехури (ако го сложите навреме), а ако мехурът вече е наличен - облекчава болката и подпомага заздравяването му. Той не пропуска вода и микроби и може да се използва при къпане и плуване.

Накрая, да обърнем внимание и на някои битови нарянявания, каквито са малките, домашни изгаряния – дали ще е от парата на кафеварката или ще се залеем с гореща мазнина, защото сме некадърди готвачи – резултатът е един и същ - болка, опъване на кожата и мехур. Въпреки че и за този тип ситуации има всякакви бабини рецепти, като мазане с олио и посипване със сода, URGO категорично се разграничава от тях, особено от съвета за содата!

Най-доброто решение е да държите вкъщи няколко от иновативните Пластири за изгаряния! Това е първият готов за употреба, индивидуално опакован стерилен пластир за лечение на 1-ва и 2-ра степен повърхностни изгаряния от битов характер.

Полиестерната мрежичка, импрегнирана с хидроколоидни частици и вазелинбързо облекчава болката, подпомага оздравяването, не прилепва към раната и позволява безболезнено отстраняване.

Ако вече сме ви убедили в предимствата от това да имаш под ръка някои от най-ползваните продукти на URGO, ще ви напомним, че имате шанс да ги спечелите накуп (заедно с още няколко продукта) в играта СУПЕР УРГО тук!

След всичко това, URGO ви пожелава страхотно и безоблачно лято, с по-малко мехури, пришки и херпеси!