Продукти:

2 филета пилешки гърди
400-500 гр. спагети (може оризови или от елда)
3-4 скилидки чесън
2 шепи зелен фасул
1 връзка зелен лук
1 стрък праз лук
1 люта чушка
10-15 гр. джинджифил
1-2 чушки
1 лимон или лайм (за сок)
1-2 супени лъжици олио
2-3 супени лъжици сусам
сол и соев сос на вкус

Приготвяне:

Това ястие има отчетлив азиатски и екзотичен акцент. Най-добре ще е да се приготви в уок, но в домашни условия можете да използвате тиган или широка тенджера с дебело дъно. Продуктите ще се пържат за броени секунди, затова е важно да са предварително подготвени и нарязани.

Четете още: Домашен чипс БЕЗ пържене

Нарежете праза на кръгчета, а чушките на едри резени. Махнете кожата от филетата (ако има такава) и нарежете месото на тънки ивици. Пак на тънки ивици нарежете и лютата чушка, джинджифила и чесъна. Загрейте в съда за пържене олио. После изсипете в него пилешкото, праза и чушките. Междувременно сложете да кипне вода за спагетите. Щом кипне, бланширайте в нея зеления фасул. После изсипете във водата спагетите и ги варете 7-8 минути. Оставете ги леко недоварени, за да не се размекнат твърде много при пърженето.

Четете още: Вкусни и здравословни кюфтенца с киноа

Изсипете в съда за пържене зеления фасул, джинджифила, чесъна и лютата чушка. Изстискайте сока от 1 лимон (лайм). Отрежете плътната част от зеления лук и я добавете в тигана. Подправете със соев сос на вкус и разбъркайте. Изсипете вътре спагетите и отново разбъркайте добре. Пържете 1-2 минути, добавете и сусам. Готовото ястие поръсете с нарязан зелен лук.