В България идват над 20 нови традиционни и екзотични масажни методи от най-известните СПА дестинации в света!

Разговаряхме с г-н Ланфранко Сабато - експорт мениджър на италианския бранд La Cremerie, във връзка с навлизането на марката на родния пазар.

Гамата на La Cremerie обхваща цялата сфера от SPA терапии – богата гама от екзотични масажни масла, кремове и пилинги за тяло, продукти за хамам, ароматерапия, полисенсориални ритуали, антицелулитни и моделиращи тялото терапии и глезещи сетивата СПА педикюрни и маникюрни изкушения.

Лукс, мода или разумна необходимост е СПА?

Напоследък е по-скоро необходимост. Водим живот, подложен на толкова стрес и напрежение, че енергийните ни полета са разместени, отварят се пътища за много болести. И тялото, и духът ни страдат често. Така че един масаж, който да възстанови енергийната ни хармония, да намести чакрите, една хубава ароматерапия, която да релаксира сетивата ни или дори един час прекаран в ръцете на специалист по красота, би възстановил баланса в ежедневието ни.



Всяко място на този свят си има собствена история и ритуали. От кои места и страни сте се вдъхновили най-много за новите традиционни и екзотични масажни методи, които ще предложите у нас и какви съставки влагате във вашите продукти?


Като експорт мениджър обикалям цял свят и се запознавам с най-различни култури. Те наистина служат за вдъхновение. А най-важното е, че в SPA грижата много често съставките в продуктите, които се ползват за терапиите, са здраво свързани с техниките за самата терапия. 24 линии на La Cremerie са придружени от над 20 масажни техники.

За техниките се вдъхновяваме от цял свят. Например масажи от Таити се съчетават с продукти, които съдържат екстракти от папая и кокосов орех.



Продукти, които съдържат екстракт от грозде се прилагат с италиански масажни техники (Италия е сред най-големите производители на вино).

Когато се ползва арганово масло (с родина – Мароко), се използват масажни техники от Африка.

Но от друга страна не пречи една и съща масажна система да се използва с различни продукти - например както с аргановото масло, така и с лотус или бамбук.



Много от СПА процедурите включват масаж. Защо масажът се е превърнал във водеща техника на СПА терапията?


Може би заради релаксиращата сила и способността му да действа на две нива – физическо и духовно.

Какви са подходящите процедури за сезон есен-зима?

За есенния сезон препоръчвам терапии с шоколад, а също така и с екстракт от пипер. Те имат много силно действие против целулит.

За по-студения сезон са подходящи терапии с успокояващ характер, за разлика от тези, които са подходящи за топлия сезон и имат по-скоро освежаващо и тонизиращо действие.

Терапиите с продукти, съдържащи екстракт от алпийско цвете, са изключително подходящи за зимата заради релаксиращия характер.

Има ли мода в СПА тенденциите и коя е най-модерната СПА процедура в момента?

От няколко години насам хамамът е сред най-желаните процедури. Да, определено е на върха на пирамидата в SPA модата в момента. Освен това хамамът е подходящ за цялата година.



До какви нововъдения в спа индустрията ще доведе навлизането на La Cremerie на българския пазар?

Всяка година разнообразяваме както съставките на продуктите си, така и техниките, свързани с масажи, антицелулитни терапии, кристалотерапии и др. Тази променливост и гъвкавост прави клиентите доволни, а в същото време изостря любопитството им да опитат нещо ново.

Най-важното е отношението към клиента. Ти трябва да му дадеш максимално положителна енергия, не само с процедурата, но и с усмивката си, с добрата си енергия.

Какво впечатление Ви направиха българките? Красиви ли са? Грижат ли се за себе си? Какво бихте ги посъветвали?

За първи път идвам в България и нямах много време да се запозная с българките. Но бях наскоро в Румъния и Унгария и определено българският пазар и клиентела ми напомнят за тези страни.

* Ланфранко Сабато - експорт мениджър на италианския бранд La Cremerie