Изглежда никога не сте твърде млади, за да се насладите на спа процедури. Първият спа център за бебета отвори врати в Кенсингтън, Лондон.

Необичайното място предлага на майките да поглезят новородените си със специални масажи и хидротерапии, пригодени само за тях. Лаура Севънс притежава центъра, където дребосъците могат да се радват на плуване с пояси в специален басейн.

"Спа-то за бебета създава спокойно, успокояващо и забавно преживяване, както за бебето, така и за родителите", обясни Лаура, която е бивш състезател по плуване.

Плувките на бебетата се поставят около вратлето и им позволяват да плуват удобно във водата. Терапевтичното потапяне продължава около 30 минути. Това укрепва мускулите на пеленачетата и оформя костната им структура, като същевременно осигурява среда, в която могат да си играят.

Хидротерапията подобрява качеството на съня на бебето и намалява коликите и запека. С редовни посещения процедурите в спа центъра могат да повлияят благоприятно и на сърцето и дихателната система.

Спа терапиите струват по 60 паунда на час.