Австрийската трип-хоп банда Sofa Surfers пристига в България през ноември с най-новия си албум SCRAMBLES, ANTHEMS AND ODYSSEYS. Алтернативните музиканти издадоха новия си сингъл “Beyonder Girl” на 25 септември, а на 21 ноември пристигат в София с гръм и трясък с чисто новата си главозамайваща продукция

Концертът на австрийските Massive Attack – Sofa Surfers, ще се случи в столичния клуб „Mixtape5“ на 21 ноември, с подкрепата на Австрийското Посолство в София.

Sofa Surfers ще са в пълен състав и ще представят на живо пред българските си фенове най-новия си студиен албум SCRAMBLES, ANTHEMS AND ODYSSEYS. Концертът на банадата ще е в рамките на второто издание на музикалната поредица NightLive. Феновете на качествените лайвове ги очаква една вълнуваща концертна нощ, която ще включи и представянето на новия албум на друга чуждестранна банда, която организаторите ще обявят по-късно през октомври.

Sofa Surfers са група с характерно звучене между сурова „рок електроника“ и новата вълна в китарния „трип-хоп“. Експерименталният музикален проект е основан от 4-ма обсебени от качествения звук инструменталисти от Виена: Wolfgang Schlögl, Markus Kienzi, Wolfgang Frisch и Michael Holzgruber. По-късно се присъединява и специфичният ъндърграунд глас на вокалиста Mani Obeya. Началният тласък е даден с дебютния им сингъл “Sofa Rockers”, който веднага бива забелязан и емблематично миксиран от небезизвестния по онова време Richard Dorfmeister – https://www.youtube.com/watch?v=tVtskXrv7m8. Веднага след това с негова помощ Sofa Surfers издават и първия си супер-успешен студиен албум Transit. Още от самото начало те залагат на новаторското за тогава дъб звучене, към което през годините непрестанно добавят по някоя нова звукова подправка. 3 години по-късно Cargo и Constructions: Remixed and Dubbed звучат още по-новаторски и разнообразно.

Финалната щриха към проекта добавя мултимедийният артист – VJ Timo Novothy. Той с лекота облича звуците в картина, която те потапя още по-дълбоко в живото музикално изживяване, наречено Sofa Surfers.

През цялото време австрийците доказват, че не се страхуват да експериментират и да сменят посоката, звучейки все по-космически и завладяващо. С четвъртия си албум Encounter заявяват на всички музикални ценители, че умело владеят и по-мелодичните, дори леко романтични acid jazz, R&B и soul забежки.

Миналата седмица австрийците издадоха видеото към новия си сингъл “Beyonder Girl” на: https://www.youtube.com/watch?v=GuHodVLopTM, за да загатнат за енергията на дългоочакваната премиера на SCRAMBLES, ANTHEMS AND ODYSSEYS.

Точно месец преди това Sofa Surfers споделят: „Супер емоционално е! Това е албум за 21-и век. За днешния ден, за изминалата година и за бъдещето. Борим се за любов, за надежда и за омраза. Независимо дали ви харесва или не, всички ние следваме един път и всички ще стигнем до неговия край рано или късно. Каним ви да усетите нашата честота и да затрептите и да се издигнете заедно с нея!“

Станете част от тази транс-музикална вибрация с трип-хоп бандата Sofa Surfers и новия им албум на 21 ноември в Mixtape5!
Билети „Ранно Пиле“: на цена от 15/20 лв. само в магазин Яко ( ул. Граф Игнатиев 43)
Стандартни и онлайн билети: на цена от 20/25 лв. в мрежата на Еventim.bg (OMV, Texномаркет, Пикадили и др.)
Следете събитието на: https://www.facebook.com/events/903524326396108/

Sofa Surfers Official Website: http://www.sofasurfers.info/
Sofa Surfers Official YouTube Channel: https://www.youtube.com/user/MonoscopeProductions
Sofa Surfers Official Last.fm page: http://www.last.fm/music/Sofa+Surfers
Sofa Surfers Official Facebook page: https://www.facebook.com/SofaSurfers?fref=ts
“Sofa Rockers” video: https://www.youtube.com/watch?v=tVtskXrv7m8

Sofa Surfers Live: