Необходими продукти:

5 яйца
200 г пудра захар
200 г брашно
250 г масло
300 г шоколад
5 белтъка
2 с.л. какао

Начин на приготвяне:

Яйцата и половината пудра захар се разбиват с миксер в дълбока купа.

Прибавя се брашното и продължава да се разбива, но на по-ниска степен.

Добавя се предварително разтопеното масло и се разбърква.

Шоколадът се натрошава на парченца и се разтопява на водна баня. Прибавя се към останалите продукти, когато е охладен, но все още не се е втвърдил, след което се разбърква.

В друга купа се разбиват белтъците с останалата пудра захар на мек сняг и се добавят към сместа.

Разбърква се с шпатула в една посока.

Получената смес се изсипва в тава и се пече в предварително загрята на 200 ºС фурна за 15-20 минути. Сладкишът не се чака да изстине.

Приятно похапване, дами, и не забравяйте, че всяка закуска е по-вкусна с чай от Ahmad Tea. Затова ви предлагаме да комбинирате хляба с черен чай „Ърл Грей", представляващ фина смесица от ориенталски чайове, наситена с аромат на бергамот.