С наближаването на празниците веселата атмосфера е навсякъде около нас. Предлагаме ви няколко начина, с които бързо и лесно да внесете коледно настроение и във вашия компютър.

Хубавото на всички тях е, че са лесни за инсталация и придават оригиналност на десктопа ви.

Четете още: Идеи за коледни сладкиши от Европа – II част

Коя е най-отличителната черта на сезона? Снегът, разбира се. Но ако си мислите, че той се сипе само навън, грешите. Съществува чудесна програмка, с която може да превърнете десктопа на компютъра си в снежна приказка. Тя се казва Snow for Windows и може да я изтеглите от тук - download.cnet.com/Desktop-Snow-for-Windows/3000-2049_4-10448739.html .

Кликнете на snowfree.exe и изберете къде да се инсталира. Щом я стартирате, пред вас ще се появи цяла плеяда настройки (не забравяйте, че опцията Lock Desktop Items трябва да е включена – за тази цел кликнете с десния бутон на десктопа, изберете Properties -> Customize Desktop -> Web). Снегът може да вали в различно количество и посока, посипвайки лентата с инструменти и активните прозорци дори когато работите. Любопитно е, че ако не мърдате мишката си, той постепенно се натрупва.

Четете още: Маникюр със снежинки