Автор
Woman.bg

Смарт-корсет, регулиращ голотата според активността в социалните мрежи

Американски студенти решиха да демонстрират нагледно какво става с човек, когато той е твърде откровен в общуването си в социалните мрежи.

За целта създадоха „умен“ корсет, чиито фрагменти стават прозрачни при засилване на интернет-активността на жената, която го носи. Изобретателите се надяват разработката им да помогне на хората да преодолеят зависимостта си от социалните мрежи.

Четете още: Упражнение, което може да промени живота ви

Шуйди Чен и Педро Оливейра (Xuedi Chen и Pedro Oliveira) от Нюйоркския университет представиха доста символична за съвременното общество разработка – смарт-корсета х.pose, който става прозрачен при засилване на активността на носещата го жена в социалните мрежи.

Четете още: Първата работа на младоженците е да се тагнат във Фейсбук

Бюстието х.pose е създадено с помощта на 3D-печат и има панели, чиято прозрачност се променя в зависимост от интернет-трафика. Процесът се управлява от вграден в корсета малък компютър. Той регистрира обема на входящия и изходящия трафик на собственичката на тази хай-тек дрешка. Колкото е по-голям трафикът на данни, толкова по-бързо се „разголва“ интернет-потребителката.

Преди да изкарат на показ поредната част от тялото, панелите на х.pose започват да мигат, предупреждавайки, че тази дама разкрива твърде много лична информация в публичното пространство.



„В реалния живот човек крие от чужди погледи интимните части от тялото си с помощта на дрехи. Във виртуалния свят обаче хората често губят контрол над личната си информация и стават уязвими. Искаме да напомним на всички, че дори и в интернет общуването трябва да е в разумни граници“, коментират авторите на изобретението. Но ако оставим настрана социалния аспект, можем с ръка на сърцето да кажем, че х.pose изглежда като скъпо еротично бельо.