Автор
Woman.bg

След менопаузата започва страхотният секс!

Добрата новина за жените в постменоауза е, че плодовитостта и желанието за секс са две напълно различни неша.

Истина е, че когато менструацията спре, жените отделят по-малко женски хормони, което води до физически промени, като недостатъчно вагинално овлажняване и падане на косата.

Но вместо на тези промени да се гледа в отрицателна светлина, мислете, че след тази промяна най-накрая сте освободени от менструацията и опасенията от забременяване.

Четете още: Домашният любимец и любовта са свързани

Годините след менопаузата са време, когато може да правите най-добрия секс вживота си. Новата свобода ви позволява напълно да се наслаждавате на секса - умствено и физически.

След като мъжете и жените достигнат възрастта, когато хормоналният им баланс се променя, желанието им за секс от слабва. Все пак е важно както за жените, така и за мъжете да продължат да се наслаждават на сексуалния си живот, макар и не толкова често както преди.

С малко усилие мъжете могат да подобрят сексуалните си функции, без да разчитат на лекарства. Най-лесният начин е да се изпият две чаши вода час преди полов акт. След като вече сте изпили водата, тя се събира в пикочния мехур, като стимулира простатата и значително увеличава ерекцията. Трябва да отбележим, че този ефект не се постига с пиене на бира или чай, защото кофеинът и алкохолът свиват кръвоносните съдове.

Мнозина по-възрастни мъже ще кажат: „Не бих искал да се занимавам с нещо толкова трудно и уморително”, но за съпружеските двойки или за мъж и жена, които наистина се обичат един друг, сексът никога не е уморителен или изтощителен акт.

Четете още: Идеалната фигура е по-важна от секса

По медицински път е доказано също така, че духовното и физическото щастие повишават имунните функции на индивида. Всеки мъж би искал да бъде млад и във форма, желан и обичан от една жена. И всяка жена би желата да бъде красива, желана и обичана от един мъж.

Много е важно да продължавате да изпитвате подобни чувства, за да живеете дълъг и здравословен живот. Това становище е валидно за всичко; който първи се отказва, първи губи. Ако се предадете с ума си, тялото ви също ще започне да старее по-бързо. Никога не се предавайте. Това е тайната на дългия и здравословен живот.



Из книгата на доктор Хироми Шиния, "Ензимният фактор"