Да, и ние от Woman.bg обожаваме сладките десерти и вкусните лакомства по всяко време на денонощието!

Внезапно ни застигна желанието за много шоколад и се сетихме за любимите ни браунита. Те доставят истинска наслада на вкусовите ни рецептори. А още по-апетитни са с малко сладолед на върха или разбита сметана... ммм...

Но нека ви издадем няколко тайни, които могат да превърнат „обикновеното“ брауни в незабравимо сладко изживяване!

Четете още: Сладоледът всъщност е полезен

Ако замените захарта с кафява захар или мед ще се радвате на по-плътен вкус и по-примамлив аромат. Какаото на прах е задължителна съставка, дори и да не присъства във вашата рецепта, не се притеснявахте да го добавите към сместа.

Нека ви издадем една тайна – има подправки, които придават неповторим вкус на браунито. Заложете на едра сол, симион, щипка лют червен пипер, джинджифил на прах и кардамон, които със сигурност ще превърнат вашето брауни в кулинарен шедьовър.

Тъмен ром, уиски, коняк и охладено кафе са също страхотен избор за уникално вкусн брауни.

Можете да използвате всякакви плодове при направата на брауни, стига да не са прекалено сочни. Кората от цитрусовите плодове често се използва при печене на най-разнообразни десерти. Добър избор са сушените плодове. Това се отнася и за ядките.

Попаднахме на една страхотна рецепта за брауни, която довечера със сигурност ще опитаме.

Необходими продукти:

200 г черен шоколад, нарязан на дребно
100 г бял шоколад, нарязан на малки парченца
200 г масло
200 г смесена бяла и кафява захар
4 големи яйца
140 г брашно
50 г какао
200 г замразени малини

Вижте рецептата >>>

Четете още: Супер факти за шоколада