Учените отдавна са доказали, че слабият пол е по-силен в избора на подаръци. Изследване, поръчано от списание Apotheken Umschau, обясни този феномен.

Немските социолози извършили допитване и изяснили, че жените много рядко купуват подаръци импулсивно. Те отрано претеглят всички "за" и "против" и обмислят всички варианти много преди връчването на самия подарък. Около 63% от жените започват да правят това 3-4 седмици преди празника.

Докато при мъжете нещата стоят точно обратно. Те рядко си поставят за задача да вникнат в истинските желания на празнуващия и често извършат покупката буквално в последния момент. Бързането, дългите опашки и липсата на време най-често им пречат да направят верния избор. Мъжете, които се замислят отрано за подаръци, са около 40 на сто.

Трябва да се отчете, че допитването е направено в Германия: на всички е известно, че жителите на тази страна са прагматични. Ако изследването обхващаше и други държави, нищо чудно процентът да се окажеше и по-нисък.

За немците най-добрите варианти за подаръци са козметиката, дрехите, играчките. Те често подаряват и пари в пликове, пише БГНЕС.

Четете още: Плодовитостта е най-красивата възраст на жената