Мултимедийната илюстраторка и гримьорка Мей Сум е известна с ръчно изработените си фигурки от червило с лика на известни личности.

Сега тя представя втората си колекция червила The Floral Collection, която вече може да бъде закупена за 925 долара. Гримьорката предлага и нова услуга: бюст портрет от червило на цена от 875 долара.

За колекцията си The Floral Collection тя слива изкуството на карвинга с ярките цветове на цветята, за да създаде забележителни творби. Един от проектите й представлява жена с флорална шапка и каскада от цветя, която стига до основата на червилото. Друга нейна творба изобразява ваза с цветя върху зеленина.

За първата си колекция червила с името Fashion Icon Мей Сум пресъздава образите на много модни икони, като Лейди Гага, принцеса Даяна и Виктория Бекъм.

Всеки, който пожелае да има собствен портрет, изваян от червило, трябва да съхранява крехките скулптури на сухо място, за да не се разтопят или да развалят формата си.

Освен че създава скулптури от червило, Мей Сум е гримьорка, мултимедиен художник, илюстратор. Работи в областта на модата, фотографията, изобразителното изкуство. Наскоро тя завърши турнето си с изложбата на скулптури от червило в Азия.

БГНЕС