Автор
Woman.bg

Скрито, сгушено, гостоприемно - италианско Бергамо

Пролетта е идеалното време да предприемете пътешествие - леки слънчеви лъчи се прокрадват между клоните на дърветата, не е нито прекалено топло, нито прекалено студено и сетивата се пробуждат за нови изживявания.

Ако искате да се вместите в един минимален бюджет и да пътувате, ние ви предлагаме да откриете скритото очарование на Бергамо - градче, намиращо се на 40 километра от Милано, докъдето има достъпни полети на нискотарифния превозвач Wizz Air. Само за час и половина път София - Бергамо бихте могли да се потопите в един различен, елегантен и нов свят. За справка - при правилно търсене на билетите, бихте могли да си ги купите на цена от 40 лева в посока!

Всеки човек понякога има нужда просто да съзерцава красотата в най-чистата й форма, за да може да се отърси от всекидневните грижи, да се почувства отново свободен и да живее в хармония със себе си. Така направих и аз.

Градът е толкова впечатляващ заради двете части, които съдържа - нова и стара, като качите ли се на върха в старата част, пред вас се открива една прекрасна и необятна панорама, която ще ви разтопи. По дългата алея можете да подишате свеж планински въздух и да се замислите за сладостта на живота такава, каквато е - криеща се в малките неща и в хубавите залези.

Идеи за ваканция от филмите-кандидати за "Оскар"

Малко места по света биха могли да ви накарат да се почувствате у дома си в безопасност и това е едно от тях. Сред старинните къщи, малките ресторантчета и сладкарници, можете да се загубите в малките улички и дори да забележите безкрайните бели върхове на Алпите.

В него можете да срещнете архитектурни паметници от Средновековието, като една от основните забележителности е катедралата Санта Мария Маджоре и близкият площад Вечия (Piazza Vecchia).

10 причини да посетите Италия

Като в приказка можете да се почувствате тук, заобиколени от аристократични сгради, усмихнати хора, и улици, шепнещи истории от всеки ъгъл.

Един съвет от мен: намерите малък семеен хотел, който предлага закуска и да се почувствате като местните. Не ви трябва много, а само нещо автентично и уютно. Ако имате един свободен уикенд, не се колебайте, а просто резервирайте полет. Транспортът в Бергамо е изключително добре уреден и малкото автобусче от стария до новия град се движи до късно вечер. Транспортът до летището също е добре осигурен, като първият автобус е в 5,20 сутринта.

Навръщане към новия град, намерих 20 цента на улицата, спря ме англичанин, който ми говореше на италиански, но аз простично обясних, че знам само английски. Възрастна двойка ме попита за посоката и дали "биха могли да видят Алпите от самия връх на града". Отново на италиански. Явно тук ми е мястото, помислям си неволно и поглеждам кога е следващият ми "дълъг" уикенд от три дни.