Автор
Woman.bg

Синдромът на Даун не е пречка да намериш любовта

Днес обръщаме поглед към Мириан и Томи Пилинг - първата двойка със синдром на Даун, която сключва брак в Обединеното кралство.

Двамата, които са си казали заветното "да" през далечната 1995-а, отпразнуваха 22 години брак преди броени дни, разбивайки на пух и прах твърденията, съпътстващи сватбения им ден, а именно, че семейният им живот няма да изтрае повече от няколко месеца.

Но ето, че критиците им са грешели и днес - близо две десетилетия по-късно, двамата са все така влюбени и щастливи, доказвайки, че всеки има своя сродна душа и е въпрос на време да я откриеш.



Двойката излиза в продължение на половин година, преди Томи да предложи брак на Мириан. Както повеляват традициите, той първо иска разрешение от родителите на бъдещата булка. Майката на Мириан си спомня, че много се е развълнувала от решението на младия мъж и не само е дала съгласието си, но и му е помогнала да избере годежен пръстен.

Влюбените се венчават в църквата Света Мария в Есекс юли 1995 година, а Мириан носи роклята, за която мечтае още от детските си години – дълга до земята и снежнобяла.

Сестрата на булката – Линди, разкрива, че церемонията е била прекрасна, а моментът, в който младоженците са вървели към църквата хванати за ръка, е просълзил всички. Тя обаче допълва, че все пак са се намерили и такива, които да ги одумват влюбените и да критикуват решението им. Въпреки това Линди е на мнение, че повечето от съгражданите им са се радвали от новината за брака на двойката.



По случай годишнината от сватбата им Линди създава фейсбук страница, където разказва историята на семейството и качва техни лични снимки. Въпросната страничка бързо събира хиляди харесвания, а мнозина онлайн потребители пращат мили и окуражителни съобщения.

"Вярвам, че много хора, които имат роднина със синдрома на Даун, имаха нуждата да научат историята на сестра ми, за да повярват, че техните близки, поставени в същото положение, имат шанс за щастлив, достоен и "нормален", каквото и да значи това, живот.

Линди също така допълва, че Мириан и Томи живеят отделно от близките си и са напълно самостоятелни. Домът им все пак се намира в близост до тези на роднините им, за да могат те да им помогнат, когато се наложи.

"Бях шокирана, когато Томи ми предложи, но въпреки това не се замислих, а веднага отговорих "да". С него никога не спорим. Много го обичам. Той е моят най-добър приятел", споделя самата Мириан.