Темата за симулирането на оргазъм от страна на нежната половина от човечеството не е нова, но сега за първи път се оказва, че честотата, с която лъжат дамите, може да разкрие всъщност колко верни са те на партньорите си. Това установи ново мащабно изследване, проведено със 138 жени и 121 мъже. Всички участници са хетеросексуални и са обвързани.

В хода на проучването дамите трябвало да споделят колко силни са оргазмите им и колко често ги получават, а мъжете били попитани колко пъти според тях тяхната приятелка достига върха на удоволствието. Всички участници трябвало да отговорят и колко пъти са изневерявали и до каква степен може да се очаква да изневерят в бъдеще.

Учените стигнали до странно заключение. Те установили, че колкото по-често една жена симулира оргазъм, толкова по-вероятно е тя да мами партньора си. Интересно е, че изследователите не намерили връзка между броя на кулминациите и изневерите. Установили обаче също, че тези, които не лъжат за това кога достигат до оргазъм, са по-верни на мъжете си.