Автор
Woman.bg

Симфоничният оркестър на БНР ще озвучи на живо „Кръстникът“ на 7 ноември

Симфоничният оркестър на БНР прие да озвучи на живо неостаряващата филмова класика „Кръстникът“ (1972) на 7 ноември в зала 1 на НДК.

Над 60 музиканти ще дадат нов живот на великия филм на Франсис Форд Копола, който се завръща на голям екран в ремастериран HD формат под съпровода на симфоничен оркестър. Симфониците на БНР ще бъдат на сцената по време на целия филмово-музикален спектакъл, възраждайки на живо всяка нота, написана от композитора Нино Рота. София е първа спирка в Източна Европа и единствена на Балканския полуостров.

„За Симфоничния оркестър на БНР ще е поредно творческо и професионално предизвикателство да се включи в спектакъла “Кръстникът LIVE in Concert”. Много от нас са израснали с книгите, филмите и най-вече музиката от „Кръстника“, която и до днес остава като един от най-любимите и запомнящи се саундтраци в историята на киното. Комбинацията от вечните теми, изпълнени на живо и прожекцията на първата част от трилогията ще бъде едно наистина магическо преживяване.“ , сподели Хелия Чавдарова, директор на „Музикална къща – БНР“

Световната премиера на „Кръстникът LIVE“ беше на 8 декември 2014 в напълно разпродадената Royal Albert Hall в Лондон. През 2015 следват 26 европейски града, които ще се потопят в една от най-великите филмови класики, разказваща историята на фамилията Корлеоне с паметното участие на Марлон Брандо и Ал Пачино. София става част от турнето като първа дата в Източна Европа и единствена на Балканския полуостров.

Спектакълът се организира от Keen Acts, CineConcerts и БНР. „Кръстникът LIVE“ е на 7 ноември, зала 1 на НДК. Едно предложение, което не може да откажете!

Билетите на цени от 60 до 110 лв. можете да откриете в мрежата на Eventim в цялата страна и билетен център НДК.