Тези снимки на хора, които правят мирни жестове или помагат на някого в нужда, ни напомнят, че дори в разгара на насилие и политически конфликти, нашата способност за съчувствие и съпричастност все още е жива.

Каквато и да е вашата гледна точка по даден политически въпрос, ще се съгласите, че винаги е жалко, когато хора трябва да организират бунтове и протести, за да се чуе гласът им. Целият свят следи размириците в Украйна, но нека не забравяме бунтовете в Близкия Изток, в Турция и на други места по света. Последното десетилетие може да се нарече десетилетието на нарастващите политически вълнения.

Във всички тези ситуации, големи групи от хора откриват, че протестът – мирен или не, е единственият начин да бъдат чути гласовете им. Но въпреки насилието, хората все още предпочитат да си помагат взаимно. Понякога дори те преодоляват полицейските заграждения, за да демонстрират човещина към някой нуждаещ се - без значение от коя страна на протеста е, пише offnews.bg Утешително е да се види, че дори най-лошите ситуации могат да изкарат наяве най-добрите човешки качества.

Четете още: 7-те най-известни улици в света