В България вече ще се преподава и италианска мода. Страната, която е водеща сила в дизайнерския свят, ще обучава бъдещи светила в бранша в София.

Европейският център за университетска подготовка (ЧЕПУ), лидер в областта на образованието повече от 40 години, отваря врати в българската столица. Сред многото опции за обучение ще се акцентира върху Accademia del Lusso - професионално училище по мода и дизайн и университет eCampus (италиански университет с курсове както на италиански, така и на английски език) с 5 факултета и 22 специалности.

Ректори на най-добрите български университети ще присъстват на откриването на ЧЕПУ в София. Центърът със седалище в Милано отваря врати у нас на 2 април (четвъртък). Множество представители на български модни агенции също са потвърдили, че ще бъдат на събитието, за да се запознаят с подробностите за професионалното училище по мода и дизайн.

Благодарение на програмите на Европейския център за университетска подготовка се умножиха и италианците, идващи да учат в Медицинския университет в София.

Основател на ЧЕПУ е доктор Франческо Полидори, един от най-успешните бизнесмени в Италия. С негово съдействие Медицинският университет в София вече има филиал в Сан Марино и Швейцария, а амбициите са да изнесе обучението си в Рим, Мадрид, Лондон, Маями и Дубай. Съосновател на eCampus, който е сред най-добрите университети на Апенините, е професор Антонио Джованони. Той също вече е работил за сътрудничеството и взаимното израстване на българското и италианското образование.