Продукит (за тестото):

100 гр. брашно
180 гр. захар
130 мл. мляко
80 гр. краве масло
1 яйце
30 гр. какао
1 чаена лъжица бакпулвер

Продукти (за крема):

200 гр. пудра захар
80 гр. краве масло
50 гр. мляко
35 гр. какао

Продукти (за украсата):

80 гр. вода
7 гр. желатин
2 супени лъжици глюкоза
1 супена лъжица мек маргарин
1 кг. пудра захар
кулинарни оцветители
хартиени чашки за печене

Приготвяне:

Пресейте брашното, какаото и бакпулвера заедно. Добавете пудра захарта и маслото(размекнато и нарязано на кубчета). Разбъркайте всичко с дървена лопатка. Добавете в сместа яйцето и топлото мляко. Разбийте тестото с миксер до постигане на еднородно състояние. Напълнете хартиените чашки до половината с тесто, подредете ги в загрята до 160 градуса по Целзий фурна и печете 18-20 минути.

За крема – разбийте пудра захарта с размекнатото краве масло. Добавете пресятото какао и млякото и разбийте крема с миксер. С помощта на сладкарски шприц или плик изстискайте крема върху готовите мъфини.

За да направите вкусни букви, пригответе ядлив пластилин. Накиснете желатина във вода за 40 минути, сложете го на водна баня и го разтворете. Добавете маргарина и глюкозата, разбъркайте добре сместа и я оставете да изстине. Разпределете течността в няколко съда в зависимост от броя оцветители, които ще ползвате. Добавете в сместа пудра захар, като разбърквате постоянно. Когато сместа се сгъсти, я изкарайте на посипана с пудра захар дъска и я омесете, докато не стане гъвкава и еластична. Разточете я на тънък пласт и изрежете букви от нея.

Време за приготвяне: 40 минути

Четете още: Нежни бисквити ''Свети Валентин''