Какво по-хубаво от това да си доставяме сладки удоволствия, вкусвайки ароматен сладкиш в края на деня?! Тези от нас, които искат да намаля приема на захар, другите с непоносимост към глутен и за останалите, които просто следят фигурата си, ще са във възторг от десерта, който следва да приготвим.

Кои продукти са ни необходими за направата на 8 порции?
6 с.л. краве масло + масло за намазване на формата
300 г натурален шоколад, начупен на едри парчета
6 големи яйца, разделени на жълтъци и белтъци
1 ч.л. ванилова есенция
½ ч.ч. кристална захар
За бадемовия крем:
1 ч.ч. заквасена сметана
1 с.л. пудра захар + пудра захар за поръсване
1 ч.л. ванилова есенция
¼ ч.л. бадемова есенция

А сега запретваме ръкави и започваме.

Загрейте фурната на 180 градуса. Намаслете 20-сантиметрова кръгла форма с отделящо се дъно и незалепващо покритие и я застелете с хартия за печене.
Разтопете маслото и шоколада на водна баня. Разбийте белтъците на твърд сняг.

В друга купа разбийте жълтъците и захарта до получаването на светъл гладък крем. Прибавете разтопения шоколад и ваниловата есенция и разбъркайте. След това същата тази смес добавете в купата с белтъците и разбийте до пълно смесване.

Прехвърлете тестото във формата и печете 45-50 минути в средата на фурната. Оставете тортата 5 минути да се охлади и внимателно я извадете от формата. Оставете я да изстине напълно.

Междувременно пригответе бадемовия топинг. Смесете в купа сметаната, пудрата захар, ваниловата и бадемовата есенции и разбъркайте, докато се получат меки върхове. С така получения крем намажете тортата отгоре. На финала поръсете с пудра захар.